vredesdienst 24 september 2017

Op zondagavond 24 september om 19.00 zal de afsluiting van de vredesweek 2017 plaats vinden in de tuin van de RK kerk aan de Molenstraat te Steenwijk. De interreligieuze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Steenwijk e.o., alsmede  de Tuba Moskee. Aan deze dienst werken  mee pastor Sman en dhr. Mohammed Sohabi. De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door de brassband Crescendo uit Steenwijk. Het thema van deze dienst is:            

DE KRACHT VAN VERBEELDING.

De overdenking in deze dienst wordt verzorgd door Rikko Voorberg

Rikko Voorberg is van gereformeerden huize en heeft gestudeerd aan de Theologische Universiteit van Kampen. Hij  de oprichter van de PopUp kerk te Amsterdam. Daarnaast is hij  publicist en geweldloos actievoerder voor mensenrechten. Hij is  betrokken bij de Amsterdamse Vluchtkerk. Landelijk verwierf hij recent bekendheid door zijn bijzondere acties, zoals de rond 4 mei gehouden “duizend kruisjes” actie waarin hij oproep om het thema “Vrijheid Geef Je Door” ook op vluchtelingen te betrekken. en de “We gaan ze halen” actie, gericht op het laten horen van een kritisch geluid aan de Nederlandse regering omdat ze haar afspraken m.b.t. vluchtelingen niet nakomt.
Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder “De Manipulator”, een boek over het lezen van het verhaal van aartsvader Jakob als de stadse dertiger. Hij zegt een diepe argwaan te hebben tegenover mooie woorden en creëert daarom zowel kunst (Tree of Light, Lijdensweg West, Fluisterkabinet) als geëngageerde acties. ‘Omdat we de nieuwe wereld waar we op hopen niet kunnen realiseren, maar ons wel wordt gevraagd om er aan te beginnen’.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

ds. Harcourt Klinefelter,
tel. 0521-588553/ 06 13067461
mail: pluspunt@antenna.nl